1×04 – Bad News Blair

21. června 2011 v 8:38 | Blair

Originálny názov: Bad News Blair
Vysielaný: 10 októbra 2007 - Streda
USA divákov: 6,87 miliónov
Réžia: Patrick Norris
Napísal: Joshua Safran
Blair je nadšená, pretože ju jej matka zvolila ako tvár pre svoju novu kolekciu módneho oblečenia. Podla fotografov sa na tuto rolu B nehodí a tak bude musiet prehodnotit svoju volbu. Nakonec si opät vďaka vizážistom a fotografom vyberie Serenu. Blair z toho bude celá bez sebe a uteší ju niekto, od koho by to určite nikto nečakal.
Serena sice zažije úspech pracovní, ale vo vztahu s Danem si opät uvedomí, že obaja pochádzajú z dvoch velmi rozličných svetov.

Chuck s Danom organizujú víkend zatracencov, ktorý má pomocť odreagovat sa z predchadzjucej návštevy zástupcov Ivy League. Na párty sa dostane i Carter Baizen, ktorý sa vzdal svojho svereneckého fondu a začal cestovat po svete. Chuck z jeho príchodu nie je veľmi nadšený. Dan to však cítí inak a zkusí si s Caterom a jeho priateľmi zahrát poker o vysoké peniaze. Chuck samozrejme tuší, že niečo nie je v poriadku…
 

1×03 – Poison Ivy

21. června 2011 v 8:30 | Blair

Originálny názov: Poison Ivy
Vysielaný: 3 októbra 2007 - Streda
USA divákov: 2.50 miliónov
Réžia: J. Miller Tobin
Napísal: Felicia D. Henderson
Na Constance Billard and St. Jude's, co je škola, kde chodia všetci hlavní hrdinova , privítajú zástupcu z Ivy League (združenie osmich najprestrisnejšich amerických univerzit - patrí tam napríklad Yale, Princeton či Harvard).
Blair vypátrá, že Serena chodí do liečebného ústavu a chystá sa zverejnit, že sa tam S chodí liečiť. Pravda je samozrejma taká , že naša party girl tam chodí iba na návštevy za niekym , na kom jej záleží a komu by ani B nechcela ublížit.
Dan mezitím bojuje o miesto privítať zástupce z Dartmouthu. Jediný, koho pottebuje porazit je Nate, ktorý tuto funkciu ani nechce, kedže do Darthmouthu ho tlačí hlavne jeho otec, nazývany kapitán.
Danova mladšia sestra Jenny sa stihne zoznámiť s Erikom (brat Sereny) a jej otec bude musieť prehltnúť svoju pýchu a požiadat Ericovu matku Lilly, kedže je jeho bývalou priateľkou, či by nepomohla Danovi…

1×02 – The Wild Brunch

21. června 2011 v 8:23 | Blair

Titer originál: The Wild Brunch
preméra v USA: 26 septembre 2007
Publikum v USA: 2.48 miliónov
Réžia: Mark Piznarski
Napísal: Stephanie Savage, Josh Schwwartz

Po probudení z včerejšiej Kiss on the Lips party dostane Serena správu od Blair, ktorá teraz už vie, že sa vyspala s jej priateľom Natom, než odišla preč z mesta do internátnej školy.

S sa nepokusí atmosféru vyčistit, urobí totiž presný opak. Vezme Dana na brunch (neskôršie raňajky ), kde bude Chuck, ktorý na Kiss on the Lips party obťažoval jeho sestru Jenny.

Ta sa medzitým snaží dostat ku školskej královne Blair, ktorá si začne uvedomovat, že by mohla J prinútit do svojho kružku obdivovateliek, ktorá vládne škole.

Nate bude medzitým riešiť svoj vztah s Blair a zvierať rady od svojho kamaráta sukničkára Chucku Basse…
 


1×01 – Pilot

21. června 2011 v 8:17 | Blair

Originálny názov: Pilot
Vysielaný: Streda 19 september 2007
USA divákov: 3,65 miliónov
Réžia: Mark Piznarski
Napísal: Stephanie Savage, Josh Schwwartz, Cecily Von Ziegesar

Do mesta (New York City) prichádza Serena van der Woodsen, ktorá pred rokom odišla bez rozlučenia preč. Všetci sa o jej príchode dozvedeli vďaka Gossip Girl (blogerke, ktorá na svojej internetovéj stránke píše najnovejšie klebety z Manhattanu).
Bývalá Serenina najlepšia kamarátka Blair je prekvapena, že sa S naraz vracia z internátnej školy spät na Upper East Side. B je na ňu stále naštvaná, protože ju nenechala ani list na rozlučku a tak jej bude chcieť návrat co najviac znepríjemniť.
Serena, známá to "party girl" sa sice vrátila, ale nikto nevie prečo. Možno je to kvôli Blairinmu príateľovi Natovi alebo za jej návratem stojí jej brat Eric, ktorý je vraj na dovolenke na Floride. Aspoň to tvrdí jeho matka Lilly.
Do mesta tiež prichádza neveľmi bohatý Dan Humphrey so svojou sestrou Jenny a otcom Rufusom. Dan prezývany Gossip Girl "Lonely Boy" (osamelý chlapec) mal pre Serenu vždycky slabost. Keď sa s ňou jeho sestrazoznámi , ucítí svoju šanci…

Connor Paolo

21. června 2011 v 8:01 | Blair


Biography
Začal hrať v 9 rokoch je 1. úloha bola v All My Children. A ďalšie vystúpenia v seriáli. Dostal úlohu v druhej Oliver Stone Trade Center v roku 2006. Jeho skutočná úloha bola v obľúbený syn.
Filmography
Films
Mystic River (2003) - Sean Devine jeune
Alexandre (2004) - Alexandre jeune
World Trade Center (2006) Steven McLoughlin
Snow Angels (2007) - Warren Hardesky
Favorite Son (2007) - Ross
Series
One Life to Lie (1968) - Travis O'Connell
Low & Order: Special Victims Unit (2002 & 2006) - Zachary Connor et Teddy Winnock
Gossip Girl (2007 - ?) - Eric van der Woodsen



Matthew Settle

21. června 2011 v 7:58 | Blair

Biography
Matthew Settle sa narodil 17. septembra 1969 v Hickory v Severnej Karolíne. On je najmladší z jeho rodiny, má dve sestry a štyroch bratov. Oženil sa so ženou Isralienne od roku 2006. Zbiera vystúpení v televíznych seriáloch a filmoch.
Filmography
Films
Shaughnessy (1996) - Tommy Shaughnessy
Justice League of America (1997) - Le Gardien
What Happened to Bobby Earl? (1997) - Tom Stahl
A Deadly Vision (1997) - Max Seagle
I Still Know What You Did Last Summer (1998) - Will Benson
Lansky (1999) - Bugsy Siegel
Crime in Connecticut: The Story of Alex Kelly (1999) - Alex Kelly
Burning Passion (1999) - Curtis
U-571 (2000) - Keith Larson
The In Crowd (2000) - Matt
Attraction (2000) - Matthew
Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002) - Jack Whitman
The Mystery of Nathalie Wood (2004) - Warren Beatty
A Place Called Home (2004) - Hank Ford
Until the night (2004) - Michael
Rancid (2004) - James Hayson
Mutig in die neuen Zeiten (2005) - Hal Morris
The Celestine Prophecy (2006) - John
Beneath (2007) - John
Seed of Contention (2006) - Dean (pre-production)
Series
Band of Brothers (2001) - Ronald Speirs
ER (2002) - Biran Westlake (5 épisodes)
The Practice (2003) - Russell Bakey (3 épisodes)
CSI: Miami (2003) - Art Pickering (1 épisode)
Law & Order: Special Victims Unit (2005) - Jackson Zane
Brothers & Sisters (2006) - Jonathan Sellers (5 épisodes)
Blue Smoke (2007) - Bo Goodnight
The Weddings Bells (2007) - Michael Madison (1 épisode)
Gossip Girl (2007 - ?) - Rufus Humphrey












Kelly Rutherford

21. června 2011 v 7:46 | Blair

Biography
Rodné meno Kelly Rutherford je Kelly Rutherford Deane. V rokoch 2001 až 2002 bola vydatá za Carlose Tarajana. Od augusta 2006 je vydaná za Daniela Giersche s ním má jedneho syna (Hermés Gustaf Daniel Giersch), ktorý sa narodil 18.10.2006 v kalifornskom Los Angeles. Kelly je slavnou celebritou predovším v Turecku, cvičí jógu.

Filmography
Films
Breaking the Silence (1992) - Cheryl
Amberwaves (1994) - Lola Burns
Tis a Gift to Be Simple (1994) - Emily Hanover
I Love Trouble (1994) - Kim
Buried Secrets (1996) - Danielle Roff
Six Months of Darkness, Six Months of Light (1997) - Annie
The Perfect Geteway (1998) - Julia Robinson
The Disturbance at Dinner (1998) - Marian Prinkridge
Scream 3 (2000) - Christine Hamilton
Sally Hemings: An American Scandal (2000) - Maria Cosway
The Chaos Factor (2000) - Jodi
Angel Don't Sleep Here (2001) - Kate Porter
Acceptable Risk (2001) - Kim Welles
Swimming Upstram (2002) - Sandra Bird
Eastwick (2002) - Alexandra Medford
Tell Me No Lies (2007) - Laura



Series
Loving (1983) - ???
Generations (1989) - Sam Whitmore
Bodies of Evidence (1992) - Diana Wallace
Bill & Ted's Excellent Adventures (1992)
Homefrond (1992-1993) - Judy Owen (20 épisodes)
The Adventures of Brisco County Jr (1993-1994) - Dixie Cousins (7 épisodes)
The Great Defender (1995) - ???
Courthouse (1995) - Christine (4 épisodes)
Kindred: The Embraced (1996) - Caitlin Byrne (7 épisodes)
Melrose Place (1996-1999) - Megan Lewis Mancini (90 épisodes)
Nash Bridges (1999) - Roxanne Hill
Get Real (1999-2000) - Laure Martineau (4 épisodes)
The Outer Limits (200) - Rachel
The Furgitive (2000) - Helen Kimble (3 épisodes)
Night Visions (2001) - Marilyn Lanier (1 épisode)
The District (2002-2003) - Député & Maire Melinda Lockhart (6 épisodes)
Threat Matrix (2003-2004) - Agent Spécial Frankie Ellroy-Killmer (16 épisodes)
E-ring (2005-2006) - Samantha « Sonny » Liston (7 épisodes)
Gossip Girl (2007-?) - Liliane (Lily) van der Woodsen



Kristen Bell

21. června 2011 v 7:24 | Blair

Biography
Narodila sa a vyrastala v Huntington Woods, Michigan - predmestie Detroitu. Svoju premieru mala už vo svojich 11 rokoch, kde vyhrála vedľajšiu úlohu banána a stromu v Detroitskom divadle v produkci Raggedy Ann a Andy. Navštevovala Shrine Catholic High Schoul v blízkom Royal Oak, zde hrála v školskom divadle 1997, hrála Dorothy Gale v predstavení The Wizard of Oz. Mimo iné hrála tiež v Fiddler on the Roof (1995), Lady Be Good (1996), and Li'l Abner (1998). V roku 1998, kedy dokončila svoje študium, pomenovala ročenku "Best Looking Girl". V rovnakom roku hrála vo filme Polish Wedding. V roku 2001 odmietla vziať na New Yorku University hlavnú úlohu v Broadway musical - The Adventures of Tom Sawyer, kde mala vystupovat v úlohe Becky Thatcher. V rovnakom roku mala svôj prvý filmový debut vo filme Pootie Tang. Tiež sa uchádzala o rolu Chloe Sullivan v známom seriály Smallville, samozrejme o kusok roly vyhrála Allison Mack. V roku 2002, sa objavila v Broadwayském obrození Honu na čarodejnice. Potom sa ukázala v mnohých televizních show ako zvláštny host pred dostáním roly v Hallmark film King a Queen Moonlight Bay v roku 2003. O rok neskôr, hrála vo filme Sestra aj matka (Gracie's Choice). V roku 2004 urobila svôj najvätčší krok vo svojej kariére vo filme Davida Mameta Pravidla boje (Spartan) ako Laura Newton, prezidentova unesená dcera, vedľa Val Kilmer. Po tomto slavnom snímku vyhrála rolu Veroniky Mars od UPN, ktorá sa objevilo na televizních obrazovkách roku 2004. Seriál Veronica Mars mala kladné kritiky za výkon Kristen Anne Bell. Roku 2005 sa stala ešte slavnejšia vďaka vybrániu k tomu, aby moderovala Fame v predávání 57th Annual Primetime Emmy Awards. Jej výkon bol velmi dobre prijatý fanušikmi a kritiky. Kristen Bell a Veronica Mars bola nominovaná pre dva Teen Choice Awards v roku 2005: "Choice Breakout Actress" and "Choice Breakout TV Show". Roku 2006 vyhrála Saturn Award pre "Best Actress on Television". Veronica Mars bola tiež nominovaná na "Best Network Television Show". Hrála tiež v Fifty Pills jako Gracie, Tribeca Film Festival, ktorý uvádžala v apríli 2006 a teraz pokračuje v natáčení úspešného seriálu Veronica Mars. V jary roku 2006 ukončila filmování v Fanboys, ktoré by sa malo ukázať verejnosti v roku 2007. Teraz žije v LA a urobila niekoľko zmien v populárních neskorych nočních televizních show. Filmová verze jej nekomerčneho hudebného diela Reefer Madness (2005). Objavila sa v krátkom nezávislom filme nazvanom Receipt. Tiež mala rolu vo filmoch Říman a Pulse (2006), americký remake japonského hrôzouplného filmu Kairo.

Filmography

Films
Mes plus belles années (2002) - Amy Fielding
The Shield (2003) - Jessica Hintel
Everwood (2003) - Stacey Wilson
Deadwood (2004) - Flora Anderson
Veronica Mars (2004 - 2007) - Veronica Mars
Gossip Girl (2007 - ?) - Narratrice (Gossip Girl)
Heroes (2007 - 2009) Elle Bishop




Series
Polish Wedding (1998)
Pootie Tang de C.K.Louis (2001)
Spartan (2003) - Laura Newton
Reefer Madness(2004) - Mary Lane
Deepwater (2005) - Laurie
Pulse (2005) - Mattie Webber
Fanboys (2006) - Zoe
Forgetting Sarah Marshall (2007) - Sarah Marshall
Antique (2007) - Claire
When In Rome (2009) - Beth Harper
Serious Moonlight (2009) - Sara

Ed Westwick

21. června 2011 v 7:09 | Blair

Biography
Tento britský herec hrál v Národnom londýnskom divadle pre mladých. U nás je známy rolou ,,záporáka,, Alexa vo filme Potomci ľudí. Je spevákom rockovéj indieckej skupiny The Filthy Youth, ktoru vytvoril so svojimi priatelmi v Anglii. ľudia su vždy prekvapení jeho pôvodom, protože u neho nie je počuť britský prízvuk. Byva v New Yorku v byte s Chacom Crawfordem.

Filmography

Films
Children of men (2006) - Alex
100 Feet (2008) - Joey
S Darko (2009) - Randy
Chalet Girl (2010) - Jonny
J. Edgar (2012) - Agent Smith
Series
Doctors (2006) - Holden Edwards (1 épisode)
Casualty (2006) - Johnny Cullin (1 épisode)
Afterlife (2006) - Darren (1 épisode)
Gossip Girl (2007 - ?) - Chuck Bass
Californication (2009) - Balt



Taylor Momsen

21. června 2011 v 7:03 | Blair

Biography
Taylor Michel Momsen sa narodila 26.júla 1993 v St.Louis, Missouri, rodičom Michaelovi a Collette Momsenovým. S hraním začala v 3 rokoch s prírodnou reklamou pre Shake-N-Bake. Jej prvá úloha Honey Bee v "The prophet´s game"(1999). Jej prvá velká úloha bola Cindy Lou v Grinchovi, kde hrála s Jimom Carreym (2000). Po tomto, Taylor hrála úlohu Julie Moore v "We were soldiers" (2002), kde hrála tiež jej mladšia sestra, Sloane Momsen. Po dotočených úlohach vo filmoch ako Hansel & Gretel, Spy Kids II, Saving Shiloh (2005), Doubting Thomas (2005), bude videna v nových seriáloch pre WB, "Misconceptions"(2006) v ktoróm má jednu z hl.úloh. A určite ju môžete poznať zo seriálu Gossip girl,v ktoróm má tiež jednu z hl.úloh. Zahrála si tiež vo filme Paranoid Park ako Jennifer(2007). Jej koníčky: kino, spev a tanec.
Filmography
Films
The Prophet's Game (1999) - Honey Bee Swan
How the Grinch Stole Christmas (2000) - Cindy Lou Who
We werre Soldiers (2002) - Julie Moore
Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams (2002) - Alexandra
Hansel & Gretel - (2002) - Gretel
Saving Shiloh (2006) - Samantha Wallace
Paranoid Park (2007) - Jennifer
Doubting Thomas (2007) - Madison
Undergod
Series
Misconceptions (2006) - Hopper Watson (Episode d'essai - jamais diffusé)
Gossip Girl (2007 - ?) - Jenny Humphrey











Kam dál